Polityka prywatności

1. Polityka prywatności

1. Polityka prywatności przedstawia zasady informujące użytkowników sklepu o aspektach pozyskiwania, przetwarzania i zabezpieczenia danych osobowych w ramach serwisu.

2. Podstawą prawną Polityki Prywatności jest Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, ze zm.).

3. Administratorem danych jest Straw horses sklep jeździecki Roxana Słomiany ul. Zawiszy Czarnego 4/113 40-872 Katowice.

4. Dane są wykorzystywane wyłącznie do realizacji zamówień, wysyłania newslettera oraz obsługi zwrotów i reklamacji.

5. Firma korzysta z bezpiecznego szyfrowanego połączenie SSL.

6. Dane klientów nie są przekazywane osobom trzecim.

6. Każdy użytkownik, który udzielił informacji o danych osobowych, ma prawo dostępu do zapisanych treści, poprawiania ich, aktualizacji, uzupełniania, żądania zaprzestania przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy o ochronie danych osobowych.

7. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies.

8. Administrator, za pośrednictwem Serwisu oraz innych form komunikacji zbiera i przetwarza poniżej wyszczególnione dane osobowe Użytkowników przekazywane podczas procesów rejestracji w Serwisie:
imię i nazwisko
adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, IP, Messenger platform.

9. Przetwarzanie Państwa danych osobowych pozwala nam na świadczenie usług m.in. utrzymanie Państwa konta, realizowania zamówień, kontakt związany z wykonaniem umowy, a także przesyłanie informacji marketingowych (w tym  newslettera).

10. 

Dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz na czas zgodny z obowiązującymi przepisami z uwzględnieniem przedawnienia roszczeń oraz zobowiązań podatkowych. Dane osobowe na przetwarzanie, których wyrazili Państwo zgodę będą przechowywane do czasu cofnięcia przez Państwa zgody.

11. Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

12. Wszystkie grafiki, zdjęcia, teksty oraz same strony www. podlegają ochronie prawnej na mocy ustawy o prawie autorskim. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 [Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.]) Używanie ich w jakikolwiek sposób, a w szczególności kopiowanie zdjęć, opisów oraz stron informacyjnych bez uprzedniego, pisemnego zezwolenia wydanego przez Straw horses jest zabronione i może spowodować pociągnięcie do odpowiedzialności cywilnej i karnej.

13. W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

 

2. Informacje o formularzach

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika i przechowuje do końca istnienia firmy lub zmiany serwisu strony internetowej.

2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP, numer messengera przy rejestracji przez Facebooka)

3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.

6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych, serwisów obsługujących płatności, wysyłki lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

3. Udostępnianie danych

1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.

2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.

3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

4. Dane Klienta zostaną przekazane firmie R2G obsługującej wysyłki lub Blue Media obsługującej płatności elektroniczne. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Centrala Poczty Polskiej S.A.
ul. Rodziny Hiszpańskich 8
00-940 Warszawa

InPost S.A.
ul. Wielicka 28
BUSINESS PARK Budynek B
30-552 Kraków

4. Twoje prawa:
Przysługuje Ci:
1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii
2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych
3. prawo do usunięcia danych.Jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw do tego, abyśmy przetwarzali Twoje dane, możesz zażądać, abyśmy je usunęli.
4. ograniczenia przetwarzania danych

5. do wniesienia skargi związanej z przetwarzaniem danych osobowych do organu nadzorczego.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl